Het werken met Laptop

Eerlijke blogs

Over leven met een voedselallergie en andere onruststokers.

 
  • Bonnie

Komt er ooit een eind aan? [3/3]

Bijgewerkt op: jan 19

Lees voorgaande delen hier:

Deel 1 - Hoe het allemaal begon

Deel 2 - De stilte voor de storm


Na de aanpassing van Noud zijn medicatie, hadden we de hoop dat hij weer zou opknappen. Hoewel alle kleine beetjes hielpen, was Noud overall niet happy. Er bleef ongemak bij ons kleintje te bespeuren. De nachten werden steeds korter en ook overdag was het vooral veel huilen.


Hij zat niet lekker in zijn vel. Zijn groei en ontwikkeling stagneerde. Het ziekenhuis liepen we plat. De ene na de andere ontsteking, bacterie en virus diende zich aan. Naast zijn koemelkallergie en verborgen reflux, was Noud ook nog eens chronisch verkouden en kreeg hij amper adem. Door de kinderarts waren pufjes voorgeschreven en liepen onderzoeken naar zijn immuunsysteem. Inmiddels waren we ook vaste klant bij de KNO-poli. Om Noud iets meer ademvrijheid te geven, werd voorgesteld zijn neuspoliep te verwijderen. Op aandringen van mij, werd tijdens de operatie ook bekeken of hij mogelijk in aanmerking kwam voor buisjes.


Ik had al vaker aangegeven dat Noud last leek te hebben van zijn oortjes. Maar telkens als we hier mee verder wilde gaan, werd aangegeven dat het niet echt oorontsteking kon zijn. Ik heb hemel en aarde moeten bewegen om toch zijn oren te laten bekijken. Na de operatie kwam de KNO-arts bij mij en gaf aan dat ze toch buisjes hadden geplaatst bij Noud. Hij had op dat moment een ontsteking aan zijn linker oor en zijn rechter trommelvlies stond op knappen. Het was hoognodig, zei de arts.


Noud was net 16 maanden toen hij werd geopereerd. Na deze operatie waren zijn klachten helaas niet opgelost. De verstopte neus bleef en ook de oorontstekingen bleven komen. Door het plaatsen van de buisjes kwam de 'rommel' er nu wel direct uit, waardoor het voor ons direct zichtbaar was wanneer het weer zover was. Met de KNO-arts spraken we af dat we per direct met antibioticadruppels konden starten. Noud kreeg namelijk telkens een dubbele oorontsteking, waar hij zoveel last van had, dat hij er een week ziek van was.


Inmiddels waren onze maanden verdeeld in 50% goede dagen, 50% ziek. Het gaf mijzelf een wake-up call toen ik mezelf hoorde zeggen: oh wat fijn, hij heeft een goede dag. Na ruim 540 slapeloze nachten, tientallen medicamenten en antibiotica, osteopathiebehandelingen en meer, was ik het helemaal zat.


De koek was op. We wisten gewoon niet meer hoe we Noud weer happy kregen. Hoe nu verder? Dat heb ik mij zo vaak afgevraagd. Mijn laatste wanhoopspoging was een alternatief geneeskundig consult. Wat onze redding bleek. Op basis van ampullen wordt bekeken welke belastende stoffen een reactie vormen op je lijf. En bij Noud waren dat nogal wat.


Koemelk was overduidelijk. Appel kwam ook naar voren, en dat bevestigde wel mijn vermoeden. Maar wat ik nooit zelf had kunnen achterhalen, was dat hij ook reageerde op: tarwe, ons wasmiddel, onze vaatwasser tabletten, de difterie inenting en hulp- en vulstofmiddelen in medicatie. Daarnaast had hij een stapeling reactie op soja en was hij zeer gevoelig voor uitingen in oppervlakkige weefsels (dat verklaarde de eczeem, snotneuzen en vele oorontstekingen).


Het was een klap in mijn gezicht, maar ook zo'n gigantische opluchting. Eindelijk had ik informatie in handen waarmee ik hem kon helpen. We hebben zijn dieet aangepast naar een volledig koemelk, appel, tarwe en soja vrij dieet. Ik kocht hypoallergeen wasmiddel, ecologische vaatwasser tabletten en zorgde dat ik wist welke medicijnen hij niet kon verdragen.


Binnen een week zagen we verschil en met de maanden die daarop volgde begon hij langzaam steeds beter in zijn vel te zitten. Als ik nu foto's terug zie, breekt mijn moederhart. Hij zag er zo slecht en mager uit. En ik ben zo blij dat we nu een happy mannetje hebben rondlopen!

Noud in de zomer van 2020, 3 jaar oud.

Om dat zo te houden, is het wel noodzakelijk om te blijven doorgaan met het koemelk- en tarwevrije dieet. Over zijn allergie voor appel en soja is hij inmiddels heen gegroeid. Dat neemt niet weg, dat het dagelijks nog steeds improviseren is. We hebben inmiddels onze weg gevonden. Onze opgedane ervaring en kennis zal ik regelmatig op deze website met jullie delen.


Heb je vragen? Stuur dan een berichtje via het contactformulier.


Liefs, Bonnie

124 keer bekeken